Правила за приватност

Shop4Parts.mk е посветен на заштита и почитувањето на вашата приватност.

Оваа политика (заедно со правила на употреба и сите други документи поврзани со тоа) се базира на тоа што секој личен податок кој ќе го добиеме од вас, ќе бидат обработени од наша страна. Ве молиме внимателно прочитајте го следниот текст за да ги разберете нашите ставови и практики кои се однесуваат на вашите лични податоци и како ние ќе ги третираме.
 

Информации Кои Можеме да ги Превземе од Вас

1.1 Можеме да ги преземеме и процесираме вашите следни податоци:

1.1.1        Информации кои вие ќе ни ги доставите преку пополнување на еден од формуларите на нашата страна www.shop4part.mk. Во ова спаѓаат и податоците кои ги доставувате при самото регистрирање на веб страната, купување на продукти, рекламирање и други услуги. Исто така може да ви побараме лични податоци кога ќе пријавите проблем со нашата веб страна.

1.1.2        Доколку не контактирате, можеме да зачуваме копија на таа конверзација.

1.1.3        Детали за трансакции и детали од вашите платежни картички што се извршуваат при купување се чуваат во самата банка (НЛБ Тутунска Банка) додека самата нарачка и историјата на предходни нарачки се чуваат кај нас.

1.1.4        Детали од посетите на нашата страна, сообраќај на податоци, податоците за локацијата, без разлика дали тоа е потребно за нашата сопствена платежна цел или за друго и ресурсите до кои имате пристап.

IP Адреси и Колачиња

2.1 Можеме да собереме податоци од вашиот компјутер, вклучувајќи ја вашата IP адреса, операционен систем и вид на пребарувач, и за системот на администрација. Ова се статистички податоци за пребарувачките активности на нашите корисници.

2.2 Од истите причини може да собереме податоци за општо користење на интернет преку користење на колачињата кои се наоѓаат во вашиот компјутер. Колачињата содржат информации кои се чуваат на дискот на вашиот компјутер. Тие ни помагаат да ја подобриме нашата страна и да ви доставиме подобра услуга. Тие ни овозможуваат да:

    2.2.1 Се процени бројот на нашите посетители и начинот на користење.

    2.2.2 Да зачуваме информации за тоа што вие претпочитувате, а со тоа да ни овозможите да ја прилагодиме веб страната според вашите индивидуални интереси.

    2.2.3 Да го забрзаме пребарувањето.

    2.2.4 Да ве препознаеме кога повторно ќе не посетите.

2.3 Можете да одбиете да ги прифатите колачињата преку активирање на поставките на вашиот пребарувач кој ви овозможува да ги одбивате колачињата. Но, доколку ги одберете овие поставки нема да бидете во можност да прегледате одредени делови од нашата страна. Се доколку ги немате активирано овие поставки,нашиот систем ќе ви праќа колачиња секогаш кога ќе се активирате на нашата веб страна.

2.4 Ве молиме имајте во предвид дека и нашите рекламни партнери може да имаат колачиња над кои ние немаме контрола.

Каде Ги Чуваме Вашите Лични Податоци

3.1  Податоците кои ги собираме од вас може да бидат префрлени или зачувани надвор од државата. Исто така, може да бидат процесирани од персонал кој работи надвор од државата кои работат за нас како наши добавувачи. Овој персонал, меѓу другите работи, може и да ја изврши вашата нарачка, да ги процесира деталите околку вашето плаќање и провизија. Со доставување на вашите лични податоци, вие се согласувате на овој трансфер, зачувување или процесирање. Ние ќе ги превземеме сите потребни чекори за да се осигураме дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика На Приватност.

3.2 Сите информации до кои имаме пристап се зачувани на нашите сигурносни сервери. Секоја платежна трансакција ќе биде шифрирана преку ССЛ технологија (SSL Certificate) . Ние ви имаме дадено (или имате одбрано) лозинка која ви овозможува пристап до одредени делови од нашата веб страна, за која што на ваша одговорност е чувањето во тајност на лозинката. Ве замолуваме да не ја делите лозинката со никого.

3.3 www.shop4parts.mk се придржува кон строгата процедура на безбедност за да спречиме било каков нелегален пристап.

Употреба на Информациите

4.1 Информациите добиени од вас ги користиме на следниот начин:

    4.1.1 Да се увериме дека содржината на нашата веб страна е презентирана на најефикасниот начин за вас и вашиот компјутер.

    4.1.2 Да ви обезбедиме информации за производи или услуги кои ги барате од нас или кои може да ве интересираат, доколку сте се согласиле да ве контактираме за такви цели.

    4.1.3 Да ги извршиме нашите обврски произлезени од договор помеѓу нас.

    4.1.4 Да ви овозможеме да учествувате во интерактивни делови на нашата веб страна, кога вие тоа ќе го побарате.

    4.1.5 Да ве известиме за било какви промени во нашите услуги.

4.2 Исто така, ние или некои наши соработници, може да ги користиме вашите компјутерски податоци, за да ви претставиме информации кои може да ви бидат од интерес.

4.3 Доколку сте постоечки корисник, ќе ве контактираме само преку е-маил со информации за производи или услуги слични на тие кои предходно сте ги купувале.

4.4 Доколку сте нов корисник, ние или нашите соработници ќе ве контактираат преку е-маил само ако сте се согласиле на тоа.

4.5 Доколку не сакате да ги користиме вашите компјутерски информации ве молиме селектирајте го квадратчето Unsubscribe на билтенот.

4.6 Ние не откриваме информации од поединци на нашите рекламни партнери, но може да им обезбедиме агрегат информации од нашите корисници ( на пример, може да ги информираме дека 500 мажи под 30 години ја погледнале нивната реклама било кој ден). Исто така, може да користиме такви агрегат информации да им помогнеме да ја придобијат таргетираната публика (на пример, мажи под 30 год.). Може да ги користиме персоналните компјутерски податоци кој ги добиваме од вас за да ни овозможат да се усогласат со желбите на нашите рекламни партнери со самото прикажување на нивната реклама на таа одредена целна публлика.

Објавување На Вашите Податоци            

5. Ако сме под морална обврска да ги откриеме или поделиме вашите лични податоци поради било какви законски обврски, или со цел да се спроведат или користат услови на користење или правила и услови за безбедноста на имотот на shop4parts.mk или да ги зачуваме нашите права, сопственост или безбедност на shop4parts.mk, нашите клиенти, или друго. Во ова е вклучено размена на информации со други компании и организации со цел заштита од измама и намалување на ризикот на кредитни картички.

Вашите Права

6. Имате право да не прашате да не ги процесираме вашите компјутерски податоци за маркетиншки цели. Вообичаено, би ве информирале (пред да ги превземеме информациите) доколку планираме да ги искористиме вашите компјутерски податоци на таков начин или ако планираме да ги откриеме истите на било која трета страна за истата цел. Можете да го искористите вашето право да го спречите овој процес со тоа што ќе го кликнете (селектирате) квадратчето на билтенот кој го користиме за добивање на вашите комјутерски податоци. Исто така, може да го искористите ова право со директно контактирање преку е-маил.

Достапност На Информации

7. Законот ви дава право на пристап до информациите кои се чуваат за вас. Вашето право на пристап може да се оствари согласно со законот. Секое барање за пристап може да биде предмет на плаќање, за да се исполнат нашите трошоци во обезбедување на деталите од информациите кои ги имаме за вас.

Промена на Нашата Политика на Приватност

8. Било какви промени кои може да настанат во нашата политика на приватност во иднина ќе бидат објавени (постирани) на оваа страница. 

Контакт

9. Прашања,коментари и побарувања во врска со политиката на приватност се добредојдени и треба да бидат адресирани до contact@shop4parts.mk

Делот е додаден во вашата кошничка